Safari Studio
Een oude opslagplaats in Kortrijk charmeerde Electrorockgroep Goose die besloot het complex te herbestemmen tot opnamestudio. Het gebouw was vroeger ingezet als douanecentrum, chocoladefabriek, autogarage en uiteindelijk als opslagruimte. Steeds was het flexibel genoeg gebleken om zich te plooien naar een nieuwe bestemming. En dat was nu niet anders.
DNA behouden
Er werd bewust niet veel ingegrepen. De bovenverdieping kreeg drie volwaardige ‘music production studios’. Op de benedenverdieping kwam een polyvalente hal. Deze combinatie geeft het gebouw een unieke, internationale en creatieve uitstraling.
Enkele elementen die niet pasten werden weggewerkt. Hierdoor viel het pand terug op zijn essentie. Hiernaast werden talrijke elementen in het gebouw met respect gerestaureerd en opnieuw ingezet. Bestaande deuren, handgrepen, bakstenen muren, betonbalken, vloeren, gemastikeerde ramen, zekeringskasten … De structuur zat goed, de ouderdom gaf karakter.
Stalen muziekwand
Een stalen rek dat centraal in de ruimte stond, werd herwerkt tot etaleerobject voor de instrumenten en fungeert als landmark dat de functies in de ruimte organiseert. De compositie van de meer dan 100 synthesizers, drums, gitaren, mengborden maakt de sfeer compleet.
Meewerkende partijen
-
Architect
Steven Vandenborre -
Studiebureau
H110 Elise Vandewalle