Britt Thomas, beleving op maat
“Een interieur moet het verlengde zijn van de klant, zijn levensstijl, zijn ervaringen. Met respect voor de context en bestaande elementen van een gebouw en zijn omgeving, zorgen we voor een nieuwe beleving die hier perfect op aansluit”, aldus Britt.
Biografie Britt Thomas
- Geboortestad: Brugge
- Hobby’s: Bikram Yoga, gezonde voeding
- Favoriete lied: Ik hou van muziek die mij raakt, kippenvel geeft. Zoals ‘Eye in the sky’ van The Alan Parsons Project, 'Music Evolution’ van Buckshot Lefonque en ‘What goes around comes around’ van Lenny Kravitz
- Beste film: Burn after reading van The Coen brothers
- Beste boek: onmogelijk te zeggen, de laatste boeken die ik graag heb gelezen was de Maddaddam trilogie van Margaret Atwood
- Favoriete plekje: tijdens de winter in de bergen, op mijn board in de sneeuw, beste meditatie ooit
- Lievelingsgerecht: Rijst uit de oven met tomaten en kaneel van Ottolenghi
- All time hero: Geen
- Top bucket list: Als kind droomde ik ervan ooit een boek te schrijven, dit is eentje die ik graag zou afvinken.
“De constante zoektocht naar een perfecte balans tussen materiaal, licht, ruimte en verhoudingen ligt aan de basis van elk ontwerp. Dankzij de juiste aaneenschakeling van ruimtes, het inpassen van maatwerk, de correcte keuzes van kleuren, materialen, inrichting en styling wordt het project een realisatie waarin een high-endbeleving centraal staat.”
Klanten kunnen bij Britt terecht voor zowel meubeladvies, het uitwerken van een ontwerpcreatie als voor de professionele opvolging van de uitvoering en finetuning.
Van (groot)vader op zoon
Recent werd door haar een woning opgeleverd in Bellegem, waar je echt nog leeft op ‘den boerenbuiten’. In alle rust, ver weg van het jachtige stadsleven. Niet verwonderlijk dat een goed bevriend koppel er zijn nieuwe ‘stek’ vond in een ruime, alleenstaande woning met zicht op een prachtig valleitje. Maar er was meer aan de hand …
“Twee generaties eerder bouwde de grootvader van de bouwheer zelf de woning. Zijn zoon werd fotograaf en integreerde achteraan een grote fotostudio. En toen de bouwheer in de voetsporen van zijn vader trad als interieurfotograaf was het haast vanzelfsprekend dat ook hij en zijn gezin ooit in de woning zouden leven en werken. Die kans kwam vrij snel, de ouders trokken immers in een nieuwbouwwoning die meer voldeed aan hun behoeften.”
“Om de woning meer te laten aansluiten bij de eigen stijl en wensen, schakelden de nieuwe bewoners ons in. In eerste instantie om een samenhangend ontwerp uit te tekenen, maar toen niet veel later bleek dat er te weinig tijd was om het hele project zelf op te volgen, werden we ook aangesteld om alles uit te werken. Van ontwerp tot oplevering.”
Connectie met de buitenomgeving
“Omwille van de vriendschap was dit project anders dan anders. Waar ik normaal start met een bezoek aan de woonst en het kennismaken met de opdrachtgever, kende ik het project nu zeer goed. En wist ik haast perfect waar mijn vrienden het meest nood aan hadden, het meest deugd zou doen. De grote lijnen in het ontwerp lagen zo snel vast. Maar over de detaillering en materiaalkeuze hebben we samen nog ferm gebrainstormd. Die hele fijne samenwerking mondde uiteindelijk uit in een zeer knap resultaat.”
“In eerste instantie verzorgden we de connectie met de omgeving. De openingen in het buitenschrijnwerk achteraan werden gemaximaliseerd. Via smalle raamprofielen van de ‘minimal windows’ werd dit ruimtelijk gevoel nog verder versterkt.”
Warme, natuurlijke materialen en vormen
“In de leefruimte behielden we de bestaande houthaard, maar gaven deze een moderne uitstraling. De muren kregen er een leemfinish. Wat zorgt voor een bruter, natuurlijker effect. Dit gaf meteen het gemak om overal hoeken af te ronden. En zo te beantwoorden aan de vraag van het gezin naar meer warme, natuurlijke materialen en vormen.”
“Op de hele benedenverdieping werden de oude vloeren opengebroken en nieuw aangelegd. Hierbij werd vloerverwarming overwogen. Maar omwille van budgettaire overwegingen en het feit dat de vloeropbouw te weinig mogelijkheden toeliet, opteerden we ervoor om de bestaande verwarming via radiatoren toch te behouden en aan te vullen met convectoren.”
“De vloeren zelf zijn uniek. Voor inkom en keuken kozen we een gietvloer volgens oude technieken. Hier voegden we een granulaat van verpulverde schelpjes aan toe. En in de leefruimte kwam een onbehandelde houten parketvloer met zeer brede, lange planken. Wat zorgt voor een impressionant effect.”
Eyecatchers in de keuken
“De ruimtes werden zoveel mogelijk opengewerkt. Via grote glazen deuren zorgden we vanuit de inkom voor doorzichten naar de leefruimte. Dergelijke ingrepen vergroten de ruimtelijkheid van de woning.”
“De keuken werd geïntegreerd in de leefruimte. We hielden deze ruimte (zoals steeds) vrij eenvoudig maar met toch een aantal opvallende elementen. De kastenwand op maat, bijvoorbeeld. Deze bestaat uit oude, massieve houten planken gerecupereerd uit rijke interieurs van vroeger.”
“En middenin integreerden we een uniek kookeiland. Een echte eyecatcher met ‘gesneden’ hoeken waardoor het geheel het effect krijgt van een grote, massieve blok natuursteen middenin de woning.”
Snel dit artikel gratis lezen?
Maak eenvoudig en gratis een account aan.
-
Lees elke maand een aantal plus-artikels gratis
-
Kies zelf welke artikels je wil lezen
-
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief